Når politiet laver razzia på både firmadresser, men også hjemme hos private, hvor der er mistanke om, at der er begået en cyberkriminalitet, så tager man som regel en brugt server med, som man antager, at der er blevet brugt til denne forbrydelse.
For en sikkerheds skyld tager man som regel al elektronik med, der minder den mindste smule om noget IT-udstyr, som der kunne være brugt til at lave noget fordækt med, om det kan gå på nettet eller ej.
Det er bedre, at man får det hele med, end at man glemmer noget, hvor de givne forbrydere kan komme igen og smide det væk eller ødelægge det, så det aldrig kan bruges som eventuelt bevismateriale.
De kan måske endda få andre til at kigge forbi hos en og fjerne de sager, og det bliver formentlig aldrig opdaget.
Derfor har politiet og de andre myndigheder kun ét forsøg til et gennemføre sådan en razzia, og så skal den være planlagt i god tid.

Der er ikke pæne ting på den server

Godt nok kan sådan nogle professionelle IT-forbrydere være gode til at slette deres spor, men politiets IT-afdeling med videre er også gode til at genskabe de spor, så det kan betyde alverden, at man får fat i sådan en server, selvom den på overfladen ikke ser ud af meget, og man måske ikke lige finder noget ved første gennemrodning.
Ved man bare lidt om IT, så ved man også, at der kan være en masse på sådan en server, som der, hvis man kunne genskabe det i fysisk formation, så ville det kunne ende med at optage en masse plads.
Det, som man så finder på denne brugte server, kan man så bruge som bevismateriale, der kan være med til at give det famøse udslag i retten, så man får dømt de kriminelle.
Det skorter ikke på, hvad sådan nogle servere har gemt på gennem tiden, hvor det tit har været personfølsomme oplysninger, og du vil i hvert fald ikke have, at dine oplysninger ende på sådan en server hos forbrydere.