Fyrværkeri har været en del af den amerikanske tradition siden landets tidligste dage. fyrværkeri blev først indført i USA af kinesiske indvandrere, som brugte det til at fejre nytår. fyrværkeri blev hurtigt populært i USA, og det blev brugt til at markere en række vigtige lejligheder, herunder uafhængighedsdagen og George Washingtons fødselsdag. I dag er fyrværkeri stadig en vigtig del af det amerikanske liv, og det bruges ofte til at fejre helligdage og særlige begivenheder. fyrværkeri er også et populært indslag ved sportsbegivenheder, koncerter og andre offentlige sammenkomster.

Bruger Danmark mere fyrværkeri end USA?

Der er ikke noget klart svar på dette spørgsmål, da det er vanskeligt at sammenligne mængden af fyrværkeri, der anvendes i de enkelte lande, nøjagtigt. Nogle skøn tyder dog på, at Danmark faktisk bruger mere fyrværkeri pr. indbygger end USA. En undersøgelse viste, at den gennemsnitlige dansker bruger omkring 4,5 kg (10 pund) fyrværkeri hvert år, mens den gennemsnitlige amerikaner kun bruger omkring 2,5 kg (5,5 pund). Denne forskel kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder kulturelle forskelle og det faktum, at Danmark har flere helligdage, der traditionelt indebærer fyrværkeri.

Hvad er så grineren ved fyrværkeri?

Til at begynde med er de normalt ret højlydte. Og når de ikke er høje, er de som regel lyse – og nogle gange er de begge dele på samme tid. Det er derfor, folk elsker at bruge dem til fester og andre fester – de bidrager virkelig til stemningen.

Men fyrværkeri er også meget sjovt at se på, selv om det ikke er dig, der affyrer det. Der er bare noget ved at se alle disse farver på himlen, der får folk til at smile. Og hvem elsker ikke et godt lysshow?

Køb dit fyrværkeri allerede i dag ved krudtteltet.