Hegnspæle er på ingen måde en ny opfindelse, for da vi mennesker gik fra at være jægere, der måtte overleve fra dag til dag, og vi valgte at dyrke jorden, så fandt vi ud af, at der var mange grunde til, at man skulle inddele jorden.

Det var både for at vise, hvem der ejede hvad, men også så man selv kunne se, hvad man havde at gøre med, og hvor overgangen gik til et andet område.

Noget kunne jo være marker, mens andet kunne være kvæg, man gerne ville holde samlet.

For godt nok kan man sige til en mark, at den skal blive, hvor den er, men man skal også vise for andre, at de ikke må træde herind – det kan godt være, de kan forcere et hegn, men det er lige så meget for at vise, at man ikke må træde ind her.

Og dyrene kan man især ikke sige, at de skal blive på deres område, for der er en stor chance for, at de bare løber deres vej.

Du skal have sat de hegnspæle på plads

Hvis man har et lille område, som man skal have afgrænset og afmålt med hegnspæle, hvor man enten bruger et, elektrisk tråd eller noget andet, så tager det måske ikke så lang tid.

Det er netop ved et lille område, at man kan gøre en del ud af det, og måske er det endda også nogle ret så dyre og hårdføre hegnspæle, som man bruger til den slags.

Men det er straks noget andet, når det er mange marker, som man skal have hegnet ind, hvor man måske skal bruge maskiner til det, og man forsøger at finde en masse hegnspæle, hvor der er mængderabat.

Dog kan man ikke sløse med det, for man skal sørge for, at de sidder godt i jorde, og så skal man kunne forbinde dem ordentligt, om man gør det med tråd, stof eller noget helt andet.

Så man skal nok planlægge den slags, hvor man både finder ud af, hvor man skal have de hegnspæle fra, samt hvor meget tid man skal afsætte til at gennemføre opgaven og komme i mål.